Za još bolji okus hrane

Za još bolji okus hrane

Nema bolje kombinacije od dobrog vina i dobre hrane. Čaša dobrog vina uz jelo naglasit će okus hrane i od njega napraviti pravu gastronomsku senzaciju.

Donosimo Vam birani izbor kvalitetnih vina autohtonih dalmatinskih sorti, napravljenih od izuzetnog, dalmatinskim suncem osunčanog grožđa kojem specifičan sastav tla i tipična mediteranska klima daju poseban okus.

Za Dalmaciju ne postoji značajnija vinska sorta od Plavca Malog. Tako su i naša vina napravljena upravo od bobica Plavca Malog – autohtone hrvatske sorte i najznačajnija sorte srednje i južne Dalmacije. Plavac Mali veliki je dio kulturne baštine Dalmacije i prvo je vino sa zaštitom zemljopisnog porijekla u Republici Hrvatskoj.

Adria vina rade se od Plavca Malog s Pelješca – poluotoka na kojem nastaju najbolji plavci. Vina dobivena iz sorte Plavac Mali vrlo su karakterna, puna i iznimno jake strukture. 

Prema recepturi staroj preko 100 godina, od probranih bobica s najvećim udjelom sladora, proizvodimo Plavac Barrique koji odležava isključivo u bačvama od slavonskog hrasta.

Od najboljih bobica Plavca Malog, i to sa područja Kune Pelješke, ali i najbolje sorte sa zaštićenog geografskog područja Postup, radimo vino Plavac Mali Selekcija. To je suho vino vrhunskih karakteristka, bogatog bukea, sa svim karakteristikama koje sa sobom nosi jedna tako plemenita loza kao što je Postup, i u njemu se može definitivno osjetiti trostruki utjecaj sunca kroz more, stijenu i zrak. Zbog reduciranih tanina nije teško vino kao ostala crna dalmatinska vina te je iznimno pitko!

Dingač je definitivno kralj među crnim vinima koji nastaje na istoimenom položaju na poluotoku Pelješcu. To je najpoznatije i najcjenjenije hrvatsko crno vino, a prepoznato je i na svjetskoj razini kao jedno od ponajboljih svjetskih crnih vina. Ovo čuveno suho vino ima posebnu snagu. U našoj ponudi imamo vino Dingač i Dingač Riservu.

Od prosušenog Plavca Malog proizvodimo Prošek koji se razlikuje od drugih Prošeka koji se uglavnom rade od bijelih dalmatinskih sorti. Prošek spada u kategoriju slatkih desertnih vina i najpoznatije je, a vjerojatno i najstarije vino te vrste u Hrvatskoj.

Plavac Rosé izrađen je od najboljih bobica Plavca Malog i za razliku od Roséa koji se uglavnom smatraju "ženskim" vinom, naš Rosé odlikuje se sasvim drugim karakteristikama – izraženijih je voćnih aroma i snažniji.

Malvasija dubrovačka je sorta koja se tradicionalno uzgaja u Konavoskom polju u blizini Dubrovnika. Od ove sorte vrlo lijepe i karakteristične arome proizvodimo vino Gospar – prvi cuvee Malvasije dubrovačke i Maraštine. To je lagano i osvježavajuće bijelo suho vino. Malvasija dubrovačka daje mu aromu i tijelo, dok mu Maraština daje kiselinu i mineralnost.

Odaberite ono koje najbolje odgovara Vašem ukusu i jelu uz koje ćete ga servirati.

Vino se ne pije već se u njemu uživa. Zato uživajte!


Vrh