SLATKE LAŽI

SLATKE LAŽI

Sigurno ste čuli kako čokolada deblja, ali da je i zdrava za organizam.
Znate da ju trebate jesti, ali nikako prije spavanja.
Znate da je izvor sreće jer ste se sami uvjerili u to.
Otkrivamo vam slatke laži o čokoladi koje kada pročitate, morate proširiti dalje.

Čokolada uzrokuje karijes!

Još od malih nogu obožavate ovaj slasni desert koji u studentskim danima postaje doručak, a na poslu spas za dušu i tijelo? No, jednom prilikom vam je netko rekao kako je opasna za zube i da uzrokuje karijes? To je jedna slatka laž! Karijes uzrokuje isključivo nedostatak higijene i genetska predispozicija za ‘loše’ zube.
 

Čokolada uzrokuje akne i šteti koži!

Istina je da prehrana utječe na kožu te hormonske promijene u tijelu, ali razna istraživanja dokazuju kako čokolada nema ništa s tim. Naime, promjenama u pubertetu zbog porasta razine muških spolnih hormona može se povećano lučiti sebum i mogu se začepiti pore koje su optimalno stanište za razvoj akni. Jednako tako lučenje sebuma smanjuje se prolaskom puberteta, ali hormonalne promjene u trudnoći i menopauzi mogu dovesti do ponovnog bujanja akni u žena.

Čokolada izaziva ovisnost!

Bila bi laž ako bismo rekli da je ovo slatka laž. Istina je, o čokoladi možete biti ovisni ako pretjerujete u konzumaciji, ali sastojci i kombinacija okusa različitih čokolada ne mogu sami po sebi izazivati ovisnost.
 

Čokolada povećava razinu kolesterola!

Iako je čokolada prava energetska bomba, a bogatstvo sastojaka ima moć oraspoložiti vas u samo nekoliko zalogaja, nema tu moć sama po sebi povećati razinu kolesterola u krvi. Stearinska kiselina, jedna od glavnih masnih kiselina u kakao maslacu, drugačije se iskorištava u tijelu i čak može sniziti razine kolesterola u krvi.
 


Zapamtite tamna čokolada je pravi
superheroj kada je u pitanju zdravlje!


Za vas smo pripremili bogati izbor različitih
okusa


                                    ... što čekaš?


Vrh