17.10.2018 9:57:37

Adria diljem svijeta

Izvoz je pokretački mehanizam razvoja svake zemlje, a njegov doprinos razvoju puno je veći kod malih zemalja ovisnih o inozemnim tržištima kao što je Hrvatska. U Hrvatskoj vlada vječni problem prevelikog uvoza u odnosu na izvoz. Samo oko 15% poduzeća izvozi. Međutim, upravo ta izvozno orijentirana poduzeća zapošljavaju 51% zaposlenih u svim poduzećima, investiraju 62% ukupnih investicija, ostvaruju oko 66% od ukupnih prihoda od prodaje, te u razvoj ulažu čak oko 73% sredstava od ukupno ulaganih sredstava u razvoj. Također, ostvaruju dobit od 76%. Rast takvih poduzeća čini ukupnu hrvatsku ekonomiju snažnijom.

Posljednjih godina Hrvatska bilježi porast izvoza zahvaljujući ulasku u Europsku uniju čime su uklonjene carinske barijere sa zemljama članicama EU. Mogućnosti koje nudi otvoreno tržište prepoznala je i naša tvrtka te smo se okrenuli izvozu vlastitih proizvoda na inozemna tržišta. No, osim na tržišta EU brend Adria širimo i na tržišta izvan granica Europske unije.

Konstantnim otvaranjem novih tržišta i jačanjem udjela na postojećim izvoznim tržištima želimo doprinijeti internacionalizaciji proizvoda. Adria proizvodi prisutni su na tržištima 11 zemalja diljem svijeta. Tako se naši proizvodi mogu naći u Estoniji, Engleskoj, Francuskoj, Japanu, Švedskoj, Ukrajini, Malti, Slovačkoj, Italiji, Sloveniji i BiH.

Prisutnost Adria proizvoda u svijetu u konstantnom je porastu, a odnedavno ih izvozimo i u Rusiju, Crnu Goru i Rumunjsku. Redovitim izlaganjima na poznatim svjetskim međunarodnim sajmovima u prehrambenoj industriji radimo na povećanju međunarodne prepoznatljivosti brenda.

Ponosni smo, kao hrvatski izvoznici, biti jednim od generatora razvoja i gospodarskoga rasta Hrvatske.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu Politiku zaštite privatnosti, gdje možete mijenjati postavke kolačića. Označavanjem polja prihvaćam dajete privolu za korištenje kolačića. Označavanjem polja ne prihvaćam ne prihvaćate kolačiće, pa Vam pojedine mogućnosti ove stranice neće biti dostupne.

Prihvaćam Ne prihvaćam
Vrh