Top 5 filmova za ljubitelje čokolade

Top 5 filmova za ljubitelje čokolade

Prestavljamo vam top 5 filmova za vrijeme kojih ćete jedostavno morati pojesti i koju kockicu čokolade. Žanrovi su razni, ali svugdje se provlači motiv čokolade. Stoga uz svaki naslov donosimo i prijedlog čokolade za gricaknje uz film umjesto kokica.

Sve što trebaš za savršenu filmsku večer – čokolada na ekranu i u ruci!
 

1. Willy Wonka i tvornica čokolade (1971)


Nije li san svakog djeteta (i ljubitelja čokolade) piti iz čokoladne rijeke? U ovom kultnom mjuziklu iz 1971. godine, dječak Charlie osvoji posjet tajnovitoj tvornici čokolade čijeg ekscentričnog vlasnika glumi fenomenalni Gene Wilder. Uđite i Vi u svijet čokolade i uživajte u Charlijevim avanturima i genijalno osmišljenoj scenografiji u kojoj dominiraju elementi napravljeni od najukusnijeg slatkiša na svijetu.

Probajte: Lindt Excellence ekstra kremastu mliječnu čokoladu 

2. Julie i Julia (2009)


U ovom filmu pratimo život američke legende francuske kuhinje Julije Child i mlade blogerice Julie Powell. Julie odlučuje provesti godinu dana pripremajući svih 524 recepata iz kuharice Julie Child "Ovladavanje umjetnošću Francuske kuhinje" – i voditi blog o svojem iskustvu. U ulozi slavne kuharice našla se legendarna Meryl Streep, dok blogericu tumači Amy Adams.

Ljubitelji dobre hrane iskusit će odlične recepte Julia Child kroz potpuno novi objektiv.

Kušajte: Lindt Excellence tamnu čokoladu s lješnjacima iz Piemonta


3. Čokolada (2000)


Film prati Juliette Binoche u ulozi samohrane majke koja otvara prodavaonicu čokolade za vrijeme korizme u zabačenom francuskom selu. Uz pomoć izvrsnih recepata, prema kojima pravi božanstvene čokoladne deserte u svojoj čokolateriji, i podrške tajanstvene skitnice Rouxa, kojeg glumi Johnny Depp, naša heroina uspjeva omekšati srca malograđanske sredine. Sa scenama poput sporog miješanja kaljene čokolade do razbijanja blokova čokolade maljem, film je prava vizualna gozba!

Probajte: Lindt Excellence tamnu čokoladu sa 85% kakaa


4. Les émotifs anonymes / Anonimni romantičari (2010)


Romantična komedija koja nas vodi u svijet čokolade i ukusnih deserata. Ovaj francuski film prati priču dvoje ljudi koji dijele strast prema čokoladi. Jean-René je vlasnik malene čokolaterije, a Angélique je darovita slastičarka. Međutim, oboje imaju isti problem – potpuno su neprilagođeni svijetu koji ih okružuje i oboje strahuju od emotivnog zbližavanja. U ovom filmu možete uživati u izvanrednim scenama izrade čokolade te zbližavanja jednog neobičnog para.

Probajte: Lindt Grand Plaisir bijelu čokoladu s jagodom i bademima


 

5. Kao voda za čokoladu (1992)


Španjolski izraz „como agua para chocolate” odnosi se na način izrade tople čokolade s vodom, a ne mlijekom, koji se prakticira u nekim latinoameričkim zemljama. Često se koristi i kao metafora za opisivanje snažnih emocija, poput romantičnih osjećaja između glavnih likova Tite i Pedra u ovom meksičkom filmu. Iako ne mogu biti zajedno zbog oštrih društvenih normi, ovaj par snažno se bori za svoju ljubav. Tita svoju ljubav prema Pedru pokazuje svojim kulinarskim sposobnostima kroz jela koja stvara, uključujući i svadbenu tortu koju peče za njegov brak sa svojom sestrom Rosaurom.

Isprobajte: Lindt tamna ćokolada s cijelim bademima i cvjetom soli


 


Vrh