VAŽNO! Obavijest o dostavljanju lako topivih proizvoda.

Što pokloniti za Valentinovo?

Što pokloniti za Valentinovo?

Što darovati ovoga Valentinova ako ste svježe zaljubljeni ili pak u duljem braku, a možda i čime obradovati samce koji tada mrze cijeli svijet...

 
Nekima ne trebaju ni poseban razlog ni datum da si udovolje najfinijom čokoladom, zagrizu i osjete najukusnije zalogajčiće, uljepšaju si dan i dobiju injekciju optimizma. Svima koji možda imaju grižnju savjest pa za hedonistički užitak čekaju tek Božić ili rođendan, uskoro stiže dobar izgovor: Valentinovo! Bez obzira na to volite li datum 14. veljače koji veliča ljubav i zaljubljene, idealan je da počastite sve one koje volite, a potom malo udovoljite i sebi. Nudimo vam nekoliko ideja kako ovaj dan učiniti svima slađim, čak i „grintavcima“ koji misle da je Valentinovo uvezeni praznik i ne žele imati ništa s tim. Ideje u ovom vodiču nude ponešto za svačiji ukus pa se slobodno nadahnite, razmazite se i darujte nešto posebno sebi ili osobi koju volite ili želite impresionirati.
 
 
 

 

Za djevojku

Djevojke su, priznale to ili ne, u dubini duše romantičarke i nema teorije da će se izabranica vašega srca naljutiti ili vas ismijati ako joj darujete nešto lijepo za Valentinovo. Ne treba to biti ništa ekstravagantno, nego bolje neočekivano kao primjerice čokolada za koju nije ni znala da postoji. S lavandom, cvijetom soli ili crvenim paprom!


Za dečka

Poznata je činjenica da ljubav ide kroz želudac pa stoga dragoga nagradite nečim konkretnim što nije romantično da mu bude neugodno, ali je sigurno fino. Primjerice teglicom najfinijih paprika punjenih sirom, egzotičnim namazima i kao šećer na kraju - Jack Daniels čokolada! Neće znati odakle krenuti s degustacijom, a frendovima će moći reći kakav je kulerski poklon dobio od vas. ​


Za suprugu

Onu koja vas prati u dobru i zlu na Dan zaljubljenih ne treba podsjećati na ljubav, ali biste je možda mogli podsjetiti na to koliko je sretna što vas ima i iznenaditi nečim totalno drugačijim. Dok gricka najfinije mirisne kolačiće makrone po pariškoj recepturi koje ste kupili s njezinim omiljenim okusom pistacija, zaboravit će da prošli tjedan niste usisali i da ste zaboravili baciti smeće. Gledat će vas zaljubljeno i glasno se smijati jer je ženama važan taj znak pažnje koji govori više od riječi.


Za supruga

Većina muškaraca u Hrvatskoj nema pojma što se to odjednom ima slaviti na Valentinovo pa ih živciraju ružičasti i crveni izlozi koji procvjetaju u veljači. Ali ako ga navečer poslije radnoga dana i usred tjedna iznenadite vrhunskim vinom ili likerom u lijepim čašama, otpustit će kočnice i zadovoljno zabrundati. Nije poanta tek u datumu, ali je dobar izgovor da napravite nešto lijepo za njega. I usto skupa uživate u finoj kapljici.


Za klince


Ljubav je ljubav i Dan je zaljubljenih i za vaše obožavane klince pa im stoga dopustite isprobati delicije kojima ih počastite kad su iznimno dobri: najfinije čokoladice, sitne kolačiće, lizalice i gumene bombone.
 

Za mamu

Naše mame, bake, tete, ujne i strine nisu ni znale za Valentinovo kada su bile mlade jer se to jednostavno nije slavilo. To je samo razlog više da ih razveselite pa da žene, koje inače uvijek peku kolače, sad iznenadite delicijama za koje također nisu znale da postoje. Dovoljna im je već činjenica što ste ih se sjetili, a ako još izvadite pekmez sa šampanjcem ili kandirane kestene, Valentinovo će im postati omiljeni praznik.

Za prijateljicu

Svi imamo tu jednu prijateljicu koja nije u vezi i mrzi cijeli svijet na Valentinovo jer misli da su svi parovi presretni i zaljubljeno se gledaju cijeli dan. Izvedite je na kavu, ručak ili večeru i ponudite joj za desert fantastičan nougat od bijele čokolade. Dok joj se čokolada topi u ustima i nestaje mrzovolja, shvatit će da je ljubav i među prijateljima, a ne samo zaljubljenima. I komu uostalom uopće treba muškarac uz takvu poslasticu?
 

Za omiljenoga mrguda

Zamotajte poklon-paket u kojem su primjerice fini liker, još finije masline te praline iz kojih se osjeti alkoholno punjenje da malo začinite stvar. Možda je riječ o prijatelju, ocu, suprugu ili bratu, ali predajte mu paket uz tekst: „Ovo ti je od srca!“ Uočite reakciju i kako mrgud koji vječno prigovara odjednom mrmlja u bradu od iznenađenja. Kada vas ponudi likerom i otpijete prvi gutljaj, vjerojatno će uz osmijeh u kutu usana priznati da nije to Valentinovo ni tako loše.
 

Za sebe


 
 
Nije moguće voljeti druge ako čovjek prvo ne voli sebe, kaže stara narodna izreka. Pa zašto onda samoga sebe ne počastiti nečim što volite, a ne radite baš svaki dan kao primjerice fantastičnom pačjom paštetom koju ćete namazati na topli kruh prije nego što krenete na posao. Ugodan okus koji dugo ostaje u ustima i činjenica da ste se razmazili u rano jutro bit će dovoljni da vas proguraju i kroz najteži radni dan.


Za novozaljubljene

Delikatna je situacija kad uđete u novu vezu i stiže Valentinovo. Jeste si već rekli da se volite ili niste, što ste si zapravo i jeste li postali ozbiljan par, određuje kojim smjerom ćete krenuti. Ali najsigurnije je suzdržati se od grandioznih gesta i poklona. Večera kod kuće uz fine delicije, peciva i namaze sigurna je stvar. Dobar je izgovor da budete sami i saznate više jedno o drugom bez buke restorana i uz jela koja otvaraju apetit i razvezuju jezik.


Za romantičarke

Srca, cvijeće, praline u bonbonijeri, mašnice i ružičaste čokoladice mnogima su odbojni, ali nekima griju srca. Pomislite na sve nepopravljive romantičare koji se rasplaču na vjenčanjima i raspekmeze kad prime bebu u ruke. Iznenadite ih najvećom bombonijerom u obliku srca i gledajte kako plaču -– od sreće. Udovoljite im najviše što možete na Dan zaljubljenih.
 

Za parove u dugim vezama

 
Rituali vas povezuju i iznimno ih volite i cijenite. Ako je to ispijanje kava, darujte si najfiniju mješavinu egzotičnih zrnaca i degustirajte zajedno. Ako volite čajeve, isprobajte okuse koje još niste. Ako kuhate zajedno, isprobajte recepte s tartufima koji navodno imaju afrodizijačka svojstva. Novo iskustvo u zajedničkim ritualima stvara nove spone i jača postojeće.

 

Za Antivalentinovo

 
Sve je više onih koji slave Antivalentinovo koje bi trebalo biti sve što Valentinovo nije, ali zapravo slave to što nisu preplavljeni srcima, romantičnim večerama i poklonima koje preziru. Sjajna je ideja dobro se provesti i dobro večerati uz „neromantične“ pjesme, ali ipak i to prate samo fine stvari. Nitko se neće buniti na bocu dobroga pića i ajvar koji govori tisuću jezika, a spojili ste ih s najukusnijim pečenim žutim paprikama. Možda jesu protiv romantike, ali protiv dobre hrane... Eh, to bi već bilo previše!
Vrh