PRVA ENERGETSKA PLOČICA

PRVA ENERGETSKA PLOČICA

Jedan od najvećih vojnika i zapovjednika u povijesti Dalmacije zaista je car Dioklecijan koji dolazi iz Solina, malog mjesta pokraj Splita.

 

Ovaj veliki vojni zapovjednik tijekom cijelog svog života osjećao je taj vojnički poziv. Bio je to visok i snažan čovjek, plavih očiju, poprilično škrt na riječima, ali veliki vjernik, intelektualac. Tijekom boravka u Dalmaciji sagradio je jednu od najpoznatijih palača rimskog carstva, a to je Dioklecijanova palača u Splitu. Ono što je ovog velikana impresioniralo jesu ljepote i blaga koja daje ovaj kraj. No, ono što mu je ponajviše privuklo pažnju, a što je podario i svojim vojnicima jest jedno malo skromno voće puno nutritivnih vrijednosti.

 


 
Dioklecijanu se svidjelo kako tako jednostavno i sočno voće toliko puta rodi, što su ga za njega više brali ono mu se više vraćalo. To zahvalno i bogato voće zove se smokva, a jedan se kolač pripremao još u doba cara upravo u vjeri da će vratiti snagu onima koji ga pojedu.

Znate li da su već osmislili svojevrsnu energetsku pločicu koja ljudima je darivala energiju i snagu za što kvalitetnije i bolje ispunjenje ciljeva i dnevnih zadataka?

Smokvenjak je nekad bio znan i kao "pogača" za vojnike. Prepun energije i vitamina, vraćao je snagu vojnicima nakon napornih dana i noći. Car Dioklecijan je znao da ovim malenim, ali bitnim dodatkom prehrani može svoje vojnike učiniti još jačima i boljima.
 

Sve što se nekoć znalo mi smo danas odlučili provjeriti!

Smokve su zaista bogate željezom, fosforom, kalijem, kalcijem, magnezijem, vitaminima B6, E, C te vitaminom A i bolji su izvor vlakana od većine voća. Suhe smokve smatraju se superhranom koja je dostupna tijekom cijele godine.
 

 
Ova izvorna energetska pločica vratit će i vama snagu i energiju – bilo da ste snažni vojnici ili se borite sa Excelom. U omiljenim DELIIICIJAMA potražite Adria smokvenjake u čak 4 okusa: klasik, lavanda, naranča i badem. Svi okusi se mogu pronaći u 200g, 100g i 50g. 
 

Zaronite u naše more okusa i odaberite SMOKVENJAK - izvornu energetsku pločicu za ostvarenje vaših dnevnih pobjeda!Vrh