Mozart

Mozart

Dok kiša neumorno pada, zavucite se u dekicu i pročitajte naš prijedlog za savršeni predah.

 
Nema osobe na svijetu koja nije čula za glazbenog genija Amadeusa Mozarta, a nema ni slatkoljupca koji nije kušao dobro poznate Mozart kugle.
Naša ljubav prema glazbi i delicijama se isprepliće i zato smo Vam donosimo najbolje od oba svijeta.

 

Amadeus Mozart

Rodio se kao Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart, 27. siječnja 1756. godine u Salzburgu. Ovaj glazbeni genij već s pet godina nastupa u Salzburgu, sklada prve simfonije i oduševljava publiku. Mnogo je putovao i razvijao svoj talent.

Danas njegova djela Figarov pir, Don Giovanni i Čarobnu frulu smatraju jednima od najboljih skladbi svih vremena. Mozart je umro u svojim tridesetim godinama, a iza sebe je ostavio preko 600 djela.


 


Glazbena priča dobila je svoj slatki nastavak 

Godinama nakon Mozartove smrti u njegovu čast počele su se proizvoditi Mozart kugle.

Peter Reber otvorio je 1865. godine prvi restoran u Münchenu. Njegovo ime je ubrzo postalo sinonimom za domaće poslastice, a njegov kafić postao je omiljeno mjesto susreta stanovnika Münchena. Godine 1938. obitelj Reber preselila je svoj glavni kafić u središte Bad Reichenhalla, gdje se danas nalazi sjedište tvrtke. Mnogo se promijenilo od osnivanja, ali tvrtka je ostala u vlasništvu obitelji, te ju trenutno vodi peta generacija.

Reber je vodeći proizvođač Mozart kugli, te proizvode čak 500.000 Mozart kugli po danu!

 

Oko 200.000 posjetitelja godišnje posjeti Café Reber u Bad Reichenhallu i dvije trgovine u Salzburgu, te uživaju u njihovim slavnim Mozart kuglama.

A da vi ne biste morali ići sve do Salzburga po Mozart kugle, pobrinuli smo se mi.
 

Zagrijmo se uz šalicu kave!


Volite li Mozart kugle bit će te oduševljeni ponudom Mozart kave. Ova ukusna kava savršene je arome i vrhunske kvalitete.
 

Sada Vam preostaje još samo izabrati omiljene Mozart kugle, skuhati Mozart kavu i naravno pustiti jednu od brojnih skladbi.
Savršeno poslijepodne može početi!

 


Vrh