Cold Infuse

Cold Infuse

Inovacija Twiningsa koja donosi hladnu dimenziju najomiljenijem toplom napitku
 
Što se smatra inovacijom? Jedna od definicija pojma inovacija je upotreba novih tehnoloških i tržišnih znanja kako bi se ponudio novi proizvod koji će potrošač imati želju kupiti. Taj novitet mora imati poboljšane karakteristike i karakteristike koje nikad prije nije imao ili čak nikad nisu postojale na tržištu. Ova definicija inovacije najbolje opisuje originalan i revolucionaran koncept kompanije Twinings pod nazivom Cold Infuse. Inovativan koncept omogućuje nam pripremu najpopularnijeg toplog napitka na način koji do sada nije viđen na tržištu, a to je priprema čaja u hladnoj vodi.
Smatra se da je čaj, poslije vode tekućina koja se najviše konzumira u svijetu, a moglo bi se reći da je jedini nedostatak ovoga napitka potreba vruće vode za pripremu, što nekad zna biti nepraktično i oduzima vrijeme, a nekad jednostavno nismo u mogućnosti ni doći do vruće vode. Rješenje za tu malu nepraktičnost i nedostatak kompanija Twinings je pronašla u posebno osmišljenom inovativnom projektu Cold Infuse. Sve što je potrebno je staviti vrećicu u hladnu vodu, ostaviti par trenutaka, protresti i hidracija uma i tijela egzotičnim okusima Cold Infuse čajevima može početi.
Voda čini u prosjeku oko 70 posto mase odraslog čovjeka i ona je jedna od esencijalnih tvari koja je potrebna za normalno funkcioniranje organizma, no ipak nekako s obzirom na današnji ubrzani ritam života, nerijetko se dogodi da ljudi zanemaruju žeđ ili jednostavno zaborave popiti čašu vode. Smatra se da je prosjek tekućine koja bi se trebala popiti u normalnim uvjetima od 2– 2,5 litre dnevno, što ovisi o raznim karakteristikama, kao što su dob, spol, tjelesna masa, okolina, tjelesna aktivnost ili posebna fiziološka stanja kao što su trudnoća ili bolesti, ali nažalost dobar dio nas ne ispuni tu preporučenu dozu tekućine, a posebno ne dozu čiste vode. Većinom to budu razni zaslađeni oblici napitaka koji ne pospješuju kvalitetnu hidraciju organizma već samo na kratko zadovoljavaju žeđ. S obzirom da bi 2/3 dnevno preporučenog unosa tekućine trebala biti voda, Cold Infuse čajevi mogu se smatrati kao biljni pojačivači vode time što svojim okusima razbijaju jednoličnost okusa, ali i dodatno pojačavaju imunitet organizma sastojcima poput vitamina C, magnezija ili cinka. Biorazgradive vrećice za doziranje, bez dodanih šećera, zaslađene prirodnim aromama egzotičnog i tropskog voća omogućuju nam da uživamo u blagodatima čaja na nevjerojatno brz i efikasan način. Bez prokuhavanja vode i hlađenja vrućeg čaja u hladnjaku kako biste se okrijepili „ledenim čajem“ po najvećim vrućinama, Cold Infuse svojim načinom pripreme omogućuje ispijanje hladnog čaja već nakon par minuta, a svojim okusima donosi novu dimenziju uživanja u čaju kao napitku.
 
Vrećica Cold Infuse čaja sadrži manje od 2 kcal po serviranju, a može se koristiti do 5 puta. Okusi se baziraju na osvježavajućoj noti egzotičnog voća i time nam Cold Infuse donosi novu dimenziju konzumacije same vode koja se najčešće smatra dosadnom i bez okusa. U vrijeme kada je sve u užurbanom ritmu, praktičnost ali i korisnost Cold Infuse čajeva zapravo je više nego nevjerojatna i u doba kada se sve radi u pokretu, odnosno „to go“, imati mogućnost pripreme čaja jednostavnim ubacivanjem vrećice u bocu hladne vode, bez potrebe za zagrijavanjem omogućuje ljudima lakše održavanje dnevnog unosa tekućine i uz to razbija monotoniju okusa same, obične vode aromama najukusnijeg egzotičnog voća.
Voda je od iznimne važnosti za zdravlje organizma, ona između ostaloga u organizmu ima ulogu otapala u kojem se nalaze razna stanična tijela, nutrijenti i elektroliti. Ima važnu ulogu za tonus mišića, održavanje tlaka i proces eliminacije i detoksikacije, regulaciju topline, a služi i kao oblog koji amortizira udarce. Gubitak od tek 2 posto tekućine našeg tijela dovodi do osjećaja konfuzije i problema s pamćenjem, gubitak od 4 posto dovodi do glavobolje i mišićnog umora, a pri gubitku od 5 posto tekućine našeg tijela može dovesti do nesvjestice i jakih mišićnih grčeva. Kritičnim se smatra gubitak od oko 10 – 15 posto volumena vode u organizmu koji može završiti kobno.
Jeste li popili svojih 8 čaši vode danas? Uz Cold Infuse čajeve dnevna doza hidracije bez problema će se ispunjavati uz rapsodiju egzotičnih okusa poput kombinacije limuna s đumbirom ili lubenicom i jagodom, zatim manga s narančom i tropskim voćem ili borovnice u kombinaciji s malinom i crnim ribizom.
Nevjerojatna jednostavnost pripreme omogućiti će svakome da oživi svoju bocu vode. Zato je ovaj projekt toliko inovativan, jer najobičnija boca hladne vode sada može postati puno više, može postati Cold Infuse čaj, revolucija u hidraciji tijela i uma.


Vrh