About us

Deliiicije is niet ons bedrijf, het is onze passie. U weet wat ze zeggen: “als je van je hobby je werk kun maken is het geen werken meer”. En onze hobby is eten!

Deliiicije is een lekkerland voor Bourgondiërs. Alles wat u in onze winkels aantreft is door ons persoonlijk geproefd en vonden wij heerlijk. Het is in feite een verzameling van al onze favoriete voedingsmiddelen.

Wij geloven onder andere dat je een land pas echt leert kennen als je het lokale voedsel hebt geprobeerd. Liefde gaat immers door de maag!

Kroatië is een klein maar divers land, net als onze culinaire tradities divers zijn. De diverse reisgidsen leiden u langs de bezienswaardigheden van Kroatië maar als u Kroatië wilt proeven doet u dit bij Deliiicije!

In onze winkels vindt u onze Adria producten. Deze brengen de smaak van Kroatië naar uw tafel. Maar hoe smaakt Kroatië?

Kroatië smaakt naar rijpe vijgen en sappige sinaasappels, welke we  gebruiken om diverse jams, taarten en likeuren van te maken. Kroatië smaakt aromatisch, net als de lavendel die we toevoegen aan onze chocolade en koekjes. Kroatië smaakt naar pure chocolade, bittere rakija likeur en kruidige chutneys.

Geïntrigeerd? Nieuwsgiering? Hongerig? :)

Scroll naar beneden en ontdek meer!

The most beautiful Croatian story

Adria products
De drijvende kracht achter onze Adria producten was het verlangen om traditionele Kroatische zoetwaren weer tot leven te brengen. We hebben oude recepten en mediterrane ingrediënten gecombineerd tot unieke en overheerlijke traktaties.

Zo hebben we de beroemde peper/honing koekjes (paprenjak) nieuw leven in geblazen. Deze zijn zoet maar met de pittige nasmaak zal uw mond laten tintelen, smachtend naar meer.

Ook hebben we onze vijgentaart, beter bekend als ‘smokvenjak’. Bij ‘taart’ denkt u waarschijnlijk aan iets romigs, misschien met chocolade, waar u zeker dik van wordt.

Echter, wanneer wij het hebben over taart bedoelen wij iets fruitigs dat absoluut geheel gezond is! :-)

Onze vijgentaarten bevatten geen toegevoegde suikers, geen kunstmatige geur- of kleurstoffen maar bestaan uit puur fruit! Onze vijgentaart past uitermate goed bij wijn, kaas en vleeswaren.

Onze Adria chocoladeproducten zijn geen ‘comfort foods’. Ze zijn een uitdaging voor de traditionele chocolade, met een unieke combinatie van smaken. Ze zijn van pure chocolade, maar niet bitter, en ze zijn verkrijgbaar in diverse maken, o.a. lavendel, zeezout, johannesbrood, pijnboompitten, sinaasappel, rode peper en truffels.

Geen fan van zoetwaren? Probeer onze truffels, de kroonjuwelen van onze ‘haute cuisine’. Voeg ze toe aan uw pastagerechten en sauzen en ontdek waarom alle top-chefs in de wereld zo gek zijn op truffels.

Of probeer onze Avjar, dé Kroatische chutney. Deze zit vol met heerlijke, gezonde ingrediënten én wordt nog altijd met de hand gemaakt. Gebruik Ajvar bij vlees- en kaasplateau’s of bij uw barbecue.

Doe, als u in Rome bent, zoals de Romeinen doen. Als u in Kroatië bent, eet dan zeker zoals de Kroaten doen!


 

Adria

Jelly candies, candied fruit, lollipops
Biscuits, cakes
Chocolates, pralines
Fig cakes
Adria delight (lokum)
Spreads, marmalades
Truffles, oils
Drinks
Pickled vegetables
Hampers
Souvenirs
Coming soon
Lokacije poslovnica